Háztól-házig szállítás

Lehetőséget kínálok a kényelmesebb, idősebb vagy éppen időhiányban szenvedő gazdáknak, hogy kutyáját háztól-házig szállítom, Szeged és vonzáskörében.

Fürdetés - szárítás

Csak speciális minőségi kozmetikumokkal dolgozom. Leginkább a Double K termékcsaládot használom.

HYPO+PLUS: Hypoallergén, illat és színezékmentes sampon érzékeny bőrű kedvenceknek
ALPHA WHITE: Különleges sampon a vakító fehérségért, mélytisztítás és kondicionálás egyben
EMERALD BLACK: Professzionális mélytisztító sampon és kondicionáló fekete, vagy sötét szőrre
EUCA-LEUCA-LIME: Eukaliptusz, teafaolaj és zöld citrom kivonatát tartalmazó gyógyhatású sampon / rovarirtó mentes/
FURST AID: Gyógyhatású sampon kizárólag kutyáknak, száraz, viszkető, irritált bőrre, jojobával és aloeval
GRIMEINATOR: Sokoldalú mélytisztító, szagtalanító és kondicionáló sampon, akár minden nap
REFURBISH: Vitaminokban gazdag, extrém koncentrátumú krém/öblítő hosszú, vagy tömött bundájú kedvenceknek

Bolhás kutya esetén bolhaírtást alkalmazunk felárért.

Szárítás erős vízkicsapatóval történik, és/vagy speciális hajszárítóval.

Nyírás

Törekszem a fajta standardot jól tükröző kozmetikát nyújtani, de a gazdák igényeinek megfelelően is el tudom készíteni.

Trimmelés

Trimmelni három szőrtípust lehet: drótos szőrtípust (pl.: airedale terrier, drótszőrű magyar vizsla, foxterrier), szálkás szőrtípust (pl.: west highland terrier, skót terrier, szálkásszőrű tacskó), vegyes szőrtípust ( pl.: szetterek, golden retriever, spánielek)

Ezzel a technikával az elhalt szőröket távolítjuk el, mikor már megérett a trimmelésre. Kézi trimmeléssel, trimmelőkéssel vagy coat king-gel.

Egészségügyi nyírás

Több részből áll: Szem előtti rész kiritkítása, esetleges csipa eltávolítása, tappancs szőr körbenyírás (akár nagyon rövidre is a toklászok ellen. Nyáron erősen ajánlott), talppárna szőr géppel történő kinyírása illetve a végbélnyílás környékén géppel történő kinyírása, kanoknál a pénisz és környékén való szőr rövidre vágása.

Bűzmirigy tisztítás

Minden kutyának van bűzmirigye, a kutyák őse a farkasok ha leterítettek egy vadat a rangsorban alul helyezkedőknek sokszor már csak a csont maradt. A túlzott kalciumbevitel miatt székletük keményebbé vált. A bűzmirigy váladékot termelt, ami a székletürítéssel egy időben került a külvilágra, ezzel segítette a fájdalommentes ürítést.

Sokszor a kutyáknak elég kemény a székletük és maguktól ürül, de van ahol segítségre szorul. A kozmetikus egy technikával kipréseli ezt a mirigyet, híg állapot lenne a kívánatos, de sokszor besűrűsödik. A nagyon gyulladt mirigyet állatorvos nyomhatja csak ki.

Kölyök kutya beszoktatása

Várunk minden kedves fél év alatt kutyát, egész vagy fél napot velünk tölthet a kozmetikában, ahol megismerkedhed a hangokkal, szagokkal.

Karomvágás

A kutyák karmai mozgás közben természetesen kopnak, de általában nem elegendő ez a koptatási forma és túlnőhet. Járás közben hallani lehet, ahogy kopognak a karmuk. Speciális karomvágóval könnyen megszabadulhatnak az elhalt résztől. A legtöbb kutya rendelkezik az elülső lábán faggyú karommal és kevés kutyánál hátsó lábon farkas karom is előfordul. Ezek nem érintik a földet, nem képesek kopni, sok esetben visszakunkorodik, és sántasághoz vezethet.
2-3 havonta érdemes ellenőriztetni kedvencük karmait.

Fültisztítás/fülszőrtépés

Fültisztító folyadékkal és vatta segítségével a külső hallójárat kitisztítását jelenti. Azon kutyák, akiknek nő pofaszőrzet, azok rendelkeznek fülszőrrel (kivétel spániel) ezeknek a fajtáknak a túlzott fülszőr gyulladást képezhet, ezért érfogóval könnyen eltávolítható, szinte fájdalommentesen.
Minden jog fenntartva - Lora kutyakozmetika - szegedi kutyakozmetika